Kategorie: Wszystkie | BISZKOPTOWE | CIASTA | DROŻDŻOWE | KRUCHE | SERNIKI
RSS
wtorek, 13 stycznia 2015
niedziela, 11 stycznia 2015

 

CIASTO:

3 szkl mąki

1 margaryna

3 łyżki cukru

5 żółtek

3 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Z w/w składników zagnieść ciasto, z czego 3/4 ciasta rozwałkować na blachę, resztę ciasta włożyć do zamrażarki. Białka zostawiamy do dalszej części.

MASA SEROWA:

1/2 kostki masła

1/2 szkl cukru pudru

1 jajko

0,5 kg sera białego w kostce

1 budyń śmietankowy

dodatkowo puszka brzoskwiń

 

Wszystkie składniki zmiksować dodając po kolei. Gotową masę serową wykładamy na blachę na wcześniej rozwałkowane ciasto. Na ser brzoskwinie pokrojone w plastry lub w kostkę (według uznania). Następnie piana ubita z pozostałych 5 białek z 1 szkl cukru pudru wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażarki. Całość pieczemy ok 1 godz. w temp 180

18:29, kasienka516 , SERNIKI
Link Dodaj komentarz »